Mosselen met venkel en Pastis

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
1 ui
1 teentje knoflook
1 venkelknol
100ml pastis
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
4 kg de moules
1 oignon
1 gousse d’ail
1 bulbe de fenouil
100ml de pastis
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Snipper de ui en de knoflook fijn. Spoel de venkel en snij deze in stukken. Verhit de olijfolie in een mosselpot en fruit er de knoflook en de ui in. Doe er de venkel en de mosselen bij en blus met de pastis.

Laat de mosselen koken in een afgedekte pot tot dat de mosselen open gaan. Schud de mosselen daarna nog goed op en kruid nog af met peper en zout. Serveer de mosselen met frietjes of brood.