Mosselen Andalouse

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
200 ml room
160 g chorizo
800 g tomatenblokjes
4 à 6 verse tomaten
6 stengels bleekselderij
2 uien
200 ml witte wijn (of rode wijn)
snuifje chilipoeder
verse peterselie
1 citroen
Ingrédients: 
4 kg de moules
200 ml de crème
160 g de chorizo
800 g de tomates en cubes
4 à 6 tomates fraîches
6 tiges de céleri en branches
2 oignons
200 ml de vin blanc (ou de vin rouge)
une pincée de chili en poudre
persil frais
1 citron
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Snijd de chorizo in stukjes en bak deze zonder vetstof in een grote pan. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de chorizo en bak ze 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes, het snuifje chilipoeder en de wijn toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze ook toe aan de saus.

Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen en de room toe, doe het deksel op de pan en laat de mosselen 5 à 7 minuten koken. Als de mosselen mooi openstaan knijp je een citroen uit boven de mosselen. Serveer de mosselen eventueel met verse peterselie erbovenop.