Kipfilet met ratatouille

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
45 min
Ingrediënten: 
4 kipfilets, in 2 stukken gesneden
3 tomaten
1 ui
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
350 g krielaardappelen
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
1 tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
2 el gehakte peterselie
Olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
4 filets de poulet, chacun coupés en deux
3 tomates
1 oignon
1 poivron jaune
1 poivron rouge
1 courgette
1 aubergine
350 g de grenailles
quelques branches de thym
quelques branches de romarin
1 cc de poivre de Cayenne
1 cs de paprika en poudre
2 cs de persil haché
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de krielaardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water.

Snij de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes. Snij de paprika’s, de courgette, de ui en de aubergine in kleine stukjes.

Leg alle groenten met de krielaardappelen in een braadslee en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

Kruid de stukken kipfilets met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Leg ze op de groenten en bestrooi met de tijm en de rozemarijn. Druppel nog wat olijfolie over het vlees en zet de braadslee 30 minuten in de oven.

Verdeel de ratatouille over de borden en leg daarop 2 stukjes kip. Werk af met de peterselie.