Hete bliksem (gehakt parmentier met appelmoes)

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
1 kg bloemige aardappelen
8 zure appelen (Cox)
1 el suiker
½ tl kaneel
scheutje melk
1 ei
2 uien, gesnipperd
boter
500 g rundergehakt
1 el currypoeder
3 el paneermeel
2 el gehakte peterselie
nootmuskaat
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
1 kg de pommes de terre farineuses
8 pommes acides (Cox)
1 cs de sucre
½ cc de cannelle
un soupçon de lait
1 œuf
2 oignons, coupés fins
beurre
500 g de haché de boeuf
1 cs de curry en poudre
3 cs de chapelure
2 cs de persil haché
noix de muscade
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree. Roer er het ei, 20 g boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Verhit wat boter in een koekenpan en fruit de uien glazig. Schep de gebakken uien door de aardappelpuree. Verhit opnieuw wat boter in een pan en bak het gehakt rul. Voeg het currypoeder, peper en zout toe en schep om.

Schil de appelen, snij in blokjes en kook ze in een bodempje water zacht. Breng op smaak met de suiker en het kaneelpoeder.

Schep het gehakt in een ovenschaal, schep daarop de appelmoes en eindig met een laag puree. Bestrooi met het paneermeel. Bak 20 minuten in de oven goudbruin. Bestrooi met de gehakte peterselie.