Haute burger met witte koolsla

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
5 min + 30 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
600 g varkensgehakt
1 ei
1 tl (gerookt) paprikapoeder
2 el gehakte peterselie
100 g mozzarella, in dunne plakjes
4 verse broodjes
handvol rucola
2 rode uien, in ringen
scheutje witte wijnazijn
2 kleine tomaten, in plakjes
1 avocado, in dunne plakjes
verse ananasschijfjes
olijfolie
peper & zout
Voor de saus:
4 el mayonaise
2 el ketchup
1 tl worcestersaus
1 tl tabasco
Ingrédients: 
600 g de haché de porc
1 œuf
1 cc de paprika en poudre (fumé)
2 cs de persil haché
100 g de mozzarella, en fines tranches
4 petits pains frais
1 poignée de rucola
2 oignons rouges, en anneaux
un filet de vinaigre de vin, blanc
2 petites tomates, en rondelles
1 avocat, en fines tranches
4 tranches d’ananas frais
huile d’olive
poivre & sel
Pour la sauce:
4 cs de mayonnaise
2 cs de ketchup
1 cc de sauce Worcester
1 cc de tabasco
Bereiding: 

Meng het ei, paprikapoeder en de peterselie onder het gehakt en kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel in acht gelijke delen en vorm er hamburgers van. Verdeel de mozzarella over 4 hamburgers. Leg er de andere hamburgers op en duw de randen goed dicht. Besmeer het vlees met olijfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Laat de uiringen 15 minuten in de azijn weken. Meng alle ingrediënten voor de saus.

Gril de hamburgers langs beide kanten goudbruin op de barbecue. Doe hetzelfde met de ananasschijfjes. Leg de hamburgers tussen een broodje en garneer met de avocado, ananas, rucola, ui en tomatenplakjes. Werk af met een lepel van de saus.

Voor de witte koolsla: meng 300 g geraspte witte kool met 150 g plakjes radijs, 3 el gehakte bieslook en 2 el mayonaise. Kruid met peper en zout.