Groentemuffins met vleesspiesjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
Voor de spiesjes:
2 varkensworsten
250 g kippenblokjes
¼ verse ananas, in blokjes
1 el kippenkruiden
Voor de muffins:
300 g zelfrijzende bloem + extra om te bestuiven
250 ml melk
50 g geraspte wortel
50 g geraspte courgette
50 g rode paprika, in kleine blokjes
70 g fetakaas, in kleine blokjes
2 el gehakte peterselie
Olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
Pour les brochettes:
2 saucisses de porc
250 g de dés de poulet
¼ d’ananas frais, en morceaux
1 cs d’épices pour poulet
Pour les muffins:
300 g de farine fermentante + un peu pour saupoudrer
250 ml de lait
50 g de carotte râpée
50 g de courgette râpée
50 g de poivron rouge, en petits dés
70 g de fromage feta, en petits morceaux
2 cs de persil haché
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinvorm in met wat olijfolie, bestuif met bloem en schud het overtollige bloem weg. Meng de zelfrijzende bloem met de melk en 2 el olijfolie. Voeg de groenten, de gehakte peterselie en de feta toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en zet 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de spiesjes. Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden. Snij de worsten in hapklare stukken. Rijg om en om het vlees en de ananasblokjes aan spiesjes. Bedruppel met olijfolie en grill ze goudbruin en gaar. Haal de muffinvorm uit de oven en laat even afkoelen voor je de muffins eruit haalt. Serveer ze bij de vleesspiesjes.

Je kids kunnen zich amuseren met het maken van het muffindeeg en het rijgen van de spiesjes.

Tip: kant-en-klaar alternatief = gehaktballetjesbrochetten in de versafdeling van je SPAR