Griekse saganaki met scampi

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40 min
Ingrediënten: 
10 rijpe tomaten, gepeld, ontpit, in blokjes
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 laurierblaadje
1 el sojasaus
2 stengels selderij, in blokjes
1 el bruine suiker
scheutje Ouzo
1 el bloem
400 g scampi’s
200 g feta
2 el gehakte munt
2 el gehakte peterselie
Olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
10 tomates mûres, épluchées, épépinées, en dés
2 échalotes hachées finement
2 gousses d’ail écrasées
1 feuille de laurier
1 cs de sauce soja
2 tiges de céleri, en morceaux
1 cs de sucre brun
1 filet d’Ouzo
1 cs de farine
400 g de scampis
200 g de feta
2 cs de menthe hachée
2 cs de persil haché
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Verwarm de oven voor op 175°C.

Verwarm 1 el olijfolie en fruit hierin de helft van de sjalotten en de lookteentjes. Voeg de scampi’s toe en bak 2 minuten. Blus met de Ouzo en bestrooi met de bloem. Roer goed door elkaar. Schep de scampi’s in een diep bord en zet aan de kant.

Verhit opnieuw 1 el olijfolie en fruit de resterende sjalot. Voeg de tomatenblokjes, de selder, de suiker, laurierblad en sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke saus. Voeg de scampi’s toe en schep alles in een vuurvaste schotel. Beleg met plakjes fetakaas en zet 10 à 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de munt en peterselie.

Lekker met krokant stokbrood of met Griekse pasta.