Gevulde Coeur de Boeuf

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
45 min
Ingrediënten: 
4 à 6 Coeur de Boeuf tomaten
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
10 blaadjes basilicum, fijngesneden
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
400 g gemengd gehakt
2 eieren
1 tl cayennepeper
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
120 g kant-en-klare pesto
2 el geroosterde pijnboompitten
gemengde sla
olijfolie
peper en zout
Ingrédients: 
4 à 6 tomates Cœur de Bœuf
2 échalotes finement hachées
2 gousses d’ail écrasées
10 feuilles de basilic finement ciselées
60 g de Parmesan râpé
400 g de haché mélangé
2 œufs
1 cc de poivre de Cayenne
1 cs de fines herbes italiennes séchées
120 g de pesto préparé
2 cs de pignons de pin rôtis
salade mixte
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bovenkant van de tomaten en  hol ze met een klein lepeltje uit.

2. Meng het gehakt met de sjalotten, de eieren, pijnboompitten, knoflook,  het basilicum, de kaas en de Italiaanse kruiden. Kruid met het cayennepeper, peper en zout.

3. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en schik ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Zet de tomaten, zonder deksel, 30 minuten in de oven. Zet de dekseltjes er de laatste 10 minuten op.

4. Serveer de tomaten met wat pesto en de groene salade.

Geef er eventueel nog wat couscous bij.