Gevulde champignons

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
12 grote champignons
150 g zongedroogde tomaten
6 zwarte, ontpitte olijven
30 g geraspte Parmezaanse kaas
3 el pijnboompitten
1 sjalot
2 el gehakte munt
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
12 gros champignons
150 g de tomates séchées au soleil
6 olives noires dénoyautées
30 g de Parmesan râpé
3 cs de pignons de pin
1 échalote
2 cs de menthe hachée
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Snipper het sjalotje en de champignonsteeltjes fijn en bak alles gaar in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Mix de zongedroogde tomaten met de helft van de pijnboompitten, de olijven, de Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.

Meng de resterende pijnboompitten en de tomatenpasta onder het sjalot-champignonmengsel. Schep in elke champignon een schep van het mengsel en schik ze in een ovenvaste schaal. Zet 10 minuten in de oven, bestrooi met de gehakte munt en serveer meteen.