Gevulde butternut

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
2 butternut pompoenen
1 ui, gesnipperd
2 stengels selderij, in blokjes
500 g gemengd gehakt
1 blik linzen
enkele takjes verse tijm
50 g pompoenpitten
50 g geraspte mozzarella
1 tl komijnpoeder
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
2 potirons butternut
1 oignon haché fin
2 branches de céleri, en morceaux
500 g de haché mélangé
1 boîte de lentilles
quelques branches de thym frais
50 g de graines de potiron
50 g de mozzarella râpée
1 cc de cumin en poudre
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoenen en verwijder de pitjes. Leg de pompoenhelften in een grote ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Leg er de takjes tijm op en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de selder toe en laat even meebakken. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep er de uitgelekte linzen en de pompoenpitten onder en kruid met komijnpoeder, peper en zout.

Haal de pompoenen uit de oven, verwijder de tijmtakjes en vul ze op met het gehaktmengsel. Bestrooi met de mozzarella en zet nog eens 5 minuten onder de grill. Serveer meteen.