Gevuld brood met luxevulling

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
1 groot boerenbrood
1 courgette, in plakjes
1 aubergine, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
3 teentjes knoflook, geperst
6 el kant-en-klare pesto
200 g Berloumi, in plakjes
Bussel waterkers
handvol basilicumblaadjes
200 g gerookte zalm
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
1 grand pain campagnard
1 courgette, en tranches
1 aubergine, en tranches
1 poivron rouge, en lamelles
1 poivron jaune, en lamelles
3 gousses d’ail, écrasées
6 cs de pesto préparé
200 g de fromage Berloumi, en tranches
1 botte de cresson
1 poignée de feuilles de basilic
200 g de saumon fumé
Huile d’olive
Poivre & sel
Bereiding: 

Meng alle groenten en de look met een flinke scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze per soort beetgaar. Grill ook de halloumi goudbruin.

Snij de bovenkant van het brood en hol het brood uit. Bestrijk de binnenkant van het brood met de helft van de pesto. Bedek met een laag waterkers. Leg hierop een laag aubergine, de basilicumblaadjes, halloumi en een laag gerookte zalm. Maak nu een laag met de courgette, de gele paprikareepjes, gerookte zalm, pesto en rode paprikareepjes. Eindig met een laag waterkers.

Dek af met de bovenkant van het brood en druk goed aan. Snij het brood net voor het opdienen voorzichtig in stukken.

 

Tip: Verpak het brood in zijn geheel in een handdoek of wikkel het in boterhampapier.