Gepofte aardappel met feta op de barbecue

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
4 grote aardappelen, schoongeboend
2 Romatomaten, in blokjes
220 g maïs uit blik
1 teentje look, geperst
100 g feta
1 rode ui, gesnipperd
1/2 chilipeper, fijngehakt
enkele takjes koriander, fijngehakt + extra om te garneren
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
4 grosses pommes de terre, bien lavées
2 tomates Roma, en morceaux
220 g de maïs en boîte
1 gousse d’ail écrasée
100 g de feta
1 oignon rouge haché fin
½ piment haché fin
quelques branches de coriandre hachées fin + supplément pour garnir
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 
  1. Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water. Giet af, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze nog 15 minuten op de barbecue.
  2. Meng de look, rode ui, pepertje, maïs, koriander en een scheutje olijfolie onder de tomatenblokjes. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de gepofte aardappelen open,  schep met een lepel wat van het kruim weg, kruid de aardappel met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Verdeel er de tomatensalade en de verkruimelde feta over. Garneer met wat extra korianderblaadjes.

 

Slecht weer vandaag? Pof de aardappelen in 45 minuten beetgaar in een voorverwarmde oven op 200°C. Ga verder naar stap 3.