Gehaktlolly’s

Aantal stuks: 
9
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
600 g varkensgehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 ei
3 à 4 el paneermeel
1 el gehakte basilicum
1 el gehakte munt
1 el Provençaalse kruiden
Arachideolie
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de haché porc/veau
1 gousse d’ail écrasée
2 jeunes oignons finement hachés
1 œuf
3 à 4 cs de chapelure
1 cs de basilic haché
1 cs de menthe hachée
1 cs de fines herbes Provençales
huile d’arachide
poivre & sel
Bereiding: 

Meng het gehakt met de knoflook, lente-ui, ei en paneermeel tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout . Verdeel het gehakt in 3 porties. Meng onder één portie de basilicum en de munt. Meng onder een andere portie de Provençaalse kruiden. Rol  balletjes van elke portie en spies de balletjes per twee aan houten stokjes.  Bestrijk het gehakt met olie en rooster de spiesjes op de barbecue.

Lekker met een salade van komkommer, munt en feta! Als finishing touch bedruppel je deze met een dressing van yoghurt, limoensap en peper & zout.