Gehakt parmentier met spitskool en knolselderpuree

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
500 g gehakt
2 sjalotten, gesnipperd
500 g aardappelen
1 spitskool
1 knolselder, in blokjes
1 ei
klontje boter
scheutje melk
2 lookteentjes, geperst
2 el gehakte peterselie
1 el verse tijmblaadjes
400 g gehakte tomaten uit blik
4 el Parmezaanse kaas
nootmuskaat
peper & zout
Ingrédients: 
500 g de haché
2 échalotes finement coupées
500 g de pommes de terre
1 chou blanc
1 céleri-rave, en dés
1 œuf
noix de beurre
un soupçon de lait
2 gousses d’ail, écrasées
2 cs de persil haché
1 cs de feuilles de thym frais
400 g de tomates concassées, en boîte
4 cs de Parmesan
noix de muscade
poivre & sel
Bereiding: 

Bak de sjalotten met de look glazig in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper en zout. Voeg de tomaten, de peterselie en de tijm toe en laat een tiental minuten sudderen.

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak de knolselderblokjes al omscheppend in olijfolie gaar. Voeg ze bij de gekookte aardappelen en maak er puree van. Roer er het ei, de boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Snij de spitskool in fijne reepjes en blancheer ze even in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, leg daarop de spitskool. Eindig met een laag knolselderpuree. Bestrooi met de parmezaan en zet 10 minuten onder de grill.