Gehakt parmentier met bolognaisesaus en mortadella

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
500 g gehakt
3 wortelen, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
handvol kerstomaten, gehalveerd
2 tenen knoflook, geperst
handvol verse basilicumblaadjes
1 el paprikapoeder
5 plakken mortadella
1 kg bloemige aardappelen
1 ei
klontje boter
scheutje melk
2 bollen mozzarella
nootmuskaat
peper & zout
olijfolie
Ingrédients: 
500 g de haché
3 carottes, en morceaux
1 poivron rouge, en dés
1 oignon haché fin
1 poignée de tomates cerise, coupées en deux
2 gousses d’ail écrasées
400 g de tomates concassées, en boîte
1 poignée de feuilles de basilic frais
1 cs de paprika en poudre
5 tranches de mortadelle
1 kg de pommes de terre farineuses
1 œuf
noix de beurre
un soupçon de lait
2 boules de mozzarella
noix de muscade
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de ui met de look glazig. Voeg alle groenten toe en bak ze beetgaar. Schep er de gehakte tomaten onder en laat tien minuten pruttelen.

Bak het gehakt in wat olijfolie rul. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Schep het gehakt samen met 2/3 van de basilicumblaadjes onder de groenten en laat tien minuten verder pruttelen. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt.

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree. Roer er het ei, de boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Schep de bolognaisesaus in een ovenschaal, leg er de plakken mortadella op en eindig met een laag puree. Werk af met plakjes mozzarella. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Werk af met de resterende blaadjes basilicum.