Doritos kippenvingers met frietjes en een honing-mosterdsausje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
600 g McCain aardappelgezichtjes
200 g Doritos
4 enkele kipfilets
150 g bloem
2 eieren, geklutst
Voor de saus:
4 el honing
4 el mayonaise
3 el zachte mosterd
1 el witte wijnazijn
snufje paprika poeder
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de Kid Smile de McCain
200 g de Doritos
4 filets de poulet
150 g de farine
2 œufs battus
Pour la sauce:
4 cs de miel
4 cs de mayonnaise
3 cs de moutarde douce
1 cs de vinaigre de vin, blanc
1 pincée de paprika en poudre
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de friteuse tot 180°C en de oven tot 200°C. Snij de kipfilets in dikke repen. Doe de Doritos in een diepvrieszakje, sluit het zakje en ga er met een deegroller over.

Doe de bloem, de geklutste eieren en de Doritos in 3 aparte borden. Haal de kippenreepjes eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door de verkruimelde Doritos. Leg de kippenreepjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Draai de  kippenvingers om en bak nog eens 10 minuten.

Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid met peper en zout. Frituur de aardappelgezichtjes goudbruin en krokant. Serveer er de kippenvingers en het sausje bij.

Het sausje, het verkruimelen van de Doritos en het maken van de kippenvingers zijn taakjes die je aan je kids kunt overlaten.

Tip: probeer eens een andere smaak van Doritos ter variatie!