Courgetti Asian style

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
45 min
Ingrediënten: 
20 scampi’s, gepeld, darmkanaal verwijderd
1 rode ui, in ringen
1 lookteentje, geperst
1 chilipeper, fijngehakt
125 ml kippenbouillon
1 tl maïszetmeel
1 tl geraspte gember
3 kleine courgetten
2 wortelen, in dunne reepjes
150 g peulerwten
2 el loempiasaus
1 el sojasaus
Sesamzaadjes
enkele takjes koriander
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
20 scampis, épluchés et déveinés
1 oignon rouge en anneaux
1 gousse d’ail écrasée
1 piment finement haché
125 ml de bouillon de poule
1 cc de féculé de maïs
1 cc de gingembre râpé
3 petites courgettes
2 carottes en fines lamelles
150 g de mange-tout
2 cs de sauce loempia
1 cs de sauce soja
graines de sésame
quelques branches de coriandre
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Meng in een kommetje de bouillon met de sojasaus, loempiasaus en het maïszetmeel. Zet opzij. Maak met een spirellisnijder of dunschiller lange slierten van de courgettes.

Verhit een wok en giet er 2 el olijfolie in. Doe er de look en gember bij en laat al roerend 2 minuten bakken. Voeg de scampi’s toe en bak ze mooi rozig. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan.

Giet opnieuw 1 el olijfolie in de wok. Doe er de chilipeper, wortelreepjes, rode ui en peulerwten bij en bak de groenten al roerend enkele minuten. Giet er de saus bij en laat even indikken. Schep er de scampi’s onder en tot slot de courgetti. Schep alles om en verdeel over de borden. Werk af met sesamzaadjes en koriander.