Courgettebootjes met spek en Parmezaanse kaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40 min
Ingrediënten: 
2 grote courgetten 1 ui, fijngesnipperd 100 g plattekaas 2 el pijnboompitten 200 g gerookte spekblokjes 1 zoete puntpaprika, in blokjes 50 g geraspte Parmezaanse kaas 2 el gehakte bieslook Olijfolie peper & zout
1 ui, fijngesnipperd
100 g plattekaas
2 el pijnboompitten
200 g gerookte spekblokjes
1 zoete puntpaprika, in blokjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el gehakte bieslook
Olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
2 grosses courgettes
1 oignon finement haché
100 g de fromage blanc
2 cs de pignons de pin
200 g de lardons fumés
1 poivron doux, en dés
50 g de Parmesan râpé
2 cs de ciboulette hachée
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgetten in de lengte door en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snij het vruchtvlees klein.

Verwarm een scheutje olijfolie en fruit de ui glazig. Voeg het courgettevruchtvlees en de paprikablokjes toe en bak even mee. Schep uit de pan. Bak nu de spekblokjes krokant.

Meng de plattekaas onder het courgettemengsel en kruid met peper en zout. Vul de uitgeholde courgetten met dit mengsel, verdeel er de spekblokjes en de pijnboompitjes over en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Leg de courgetten naast elkaar in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en bak ze in 20 minuten gaar. Werk af met de bieslook.