Chocoladetruffels

Aantal stuks: 
15
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
100 ml slagroom
200 g pure chocolade, grof gehakt
50 g geraspte melkchocolade
100 g boter, op kamertemperatuur
Ingrédients: 
100 ml de crème fraîche
200 g de chocolat noir, haché gros
50 g de chocolat au lait, râpé
100 g de beurre, à température ambiante
Bereiding: 

Verhit de slagroom tot tegen het kookpunt. Doe de chocolade in een kom en schenk er de hete slagroom al roerend bij. Roer tot de chocolade is opgelost. Roer de boter erdoor en laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Vorm met koude handen ovale balletjes van de afgekoelde chocolade. Haal ze door de geraspte chocolade en zet ze nog even koel. De truffels blijven 4 à 5 dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kan de truffels ook door cacoapoeder, kokos, amandelschilfers,… wentelen.