Broccolipuree met spekblokjes en een spiegeleitje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
600 g broccoli, in roosjes
400 g bloemige aardappelen
2 teentjes knoflook, geperst
120 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
250 g gerookte spekblokjes
60 g geraspte Parmezaanse kaas
4 eieren
enkele takjes platte peterselie
klontje boter
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de brocoli, les fleurs
400 g de pommes de terre farineuses
2 gousses d’ail, écrasées
120 ml de lait entier
½ cc de noix de muscade
250 g de lardons fumés
60 g de Parmesan râpé
4 œufs
quelques petites branches de persil plat
noix de beurre
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Kook de broccoli eveneens gaar in voldoende licht gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pureer de broccoli met de gekookte aardappelen, de look, melk en een scheutje olijfolie. Roer er de parmezaan onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan en meng ze onder de broccolipuree. Verhit de boter in een koekenpan en bak spiegeleitjes van de eieren. Verdeel de broccolipuree over de borden en leg er een spiegeleitje op. Garneer met takjes peterselie.

Laat je kids de broccoli mooi in roosjes snijden én laat ze de borden afwerken met de peterselie!