Bloody Mary Mosselen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 stengels selder, in stukjes
2 rode pepertjes, in reepjes
4 el olijfolie
700 g tomatenblokjes
100 ml wodka
enkele blaadjes basilicum, zeer fijn gesneden
Ingrédients: 
4 kg de moules
4 gousses d’ail, en fines tranches
4 tiges de céleri, en morceaux
2 petits piments rouges, en lamelles
4 cs d’huile d’olive
700 g de tomates en cubes
100 ml de vodka
quelques feuilles de basilic coupées très finement
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Verhit in een grote pan (of twee) de olijfolie. Voeg er de knoflook, de selder en de pepertjes aan toe en bak ongeveer 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de mosselen, de tomatenblokjes en de wodka toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar op hoog vuur. Schud de pan tussentijds een paar keer goed om (deksel vasthouden). Werk af met de basilicumblaadjes. Lekker met groene salade en brood om in de saus te dippen.