Bloemkoolbrood

Aantal stuks: 
1
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
35 min
Ingrediënten: 
1 bloemkool, in roosjes
4 eieren
150 g amandelpoeder
1 ui
1 el zonnebloemolie + extra om te bakken
1 tl bakpoeder
150 g geraspte belegen kaas
1 el gedroogde tijm
peper & zout
Ingrédients: 
1 chou-fleur, les roses
4 œufs
150 g d’amande en poudre
1 oignon
1 cs d’huile de tournesol + supplément pour cuire
1 cc de levure en poudre
150 g de fromage vieux râpé
1 cs de thym séché
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of keukenmachine.

Fruit de ui aan in wat olie en voeg - samen met het amandelmeel, de geraspte kaas, bakpoeder en de zonnebloemolie - bij de bloemkool. Kruid met peper en zout.

Kluts de eieren samen met de tijm los en voeg er het bloemkoolmengsel bij. Meng goed.

Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is. Het brood blijft, verpakt in een broodzak, enkele dagen goed.