Avocadococktail met rivierkreeftjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
600 g krielaardappelen, ongeschild, in partjes
350 g rivierkreeftjes
2 avocado’s
6 el Griekse yoghurt
2 citroenen
handvol basilicumblaadjes
1 komkommer
3 lente-uitjes, in ringen
zakje ijsbergsla
200 g tricolore kerstomaatjes, in kwartjes
1 bakje tuinkers
1 chilipeper, fijngehakt
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de grenailles non épluchées, en quartiers
350 g d’écrevisses
2 avocats
6 cs de yaourt à la grecque
2 citrons
1 poignée de feuilles de basilic
1 concombre
3 jeunes oignons en anneaux
1 petit sachet de salade iceberg
200 g de tomates cerise tricolores, en quartiers
1 ravier de cresson
1 piment finement haché
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

1. Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar in gezouten kokend water.

2. Schil 1 avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees met de yoghurt, het sap van 1 citroen, een scheutje water en de helft van de basilicumblaadjes in een blender. Mix tot een gladde saus van. Kruid met peper en zout.

3. Schil de andere avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, snij hem in de lengte door, verwijder de pitjes en snij de helften in dunne plakjes. Doe de avocado, komkommer, ijsbergsla, waterkers , lente-ui en kerstomaatjes bij de aardappelen. Doe er 2 eetlepels olijfolie en het sap van de overgebleven citroen bij en schep alles goed om. Kruid met peper en zout.

4. Verdeel de sla over borden. Strooi er de rivierkreeftjes over, lepel er de avocadosaus over en werk af met de chilipeper en de resterende basilicumblaadjes.